Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου συμφωνείτε με τη χρήση τους.
OK
Κατάσταση της παραγγελίας x
Αποσύνδεση

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το σήμα της Ε.Ε. περί ελαστικών;

Από την 1η Νοεμβρίου 2012 θα πρέπει όλα τα ελαστικά που διατίθενται στο εμπόριο και παρήχθησαν μετά την 1ηΙουλίου 2012 να φέρουν το σήμα της Ε.Ε. περί ελαστικών, το οποίο αφορά προκαθορισμένα κριτήρια περί αντίστασης κύλισης, πρόσφυσης σε υγρό οδόστρωμα και εκπομπής θορύβου. Ο κανονισμός είναι δεσμευτικός για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Ισχύει για όλα τα ελαστικά Ι.Χ., φορτηγών και ελαφριά οχήματα (Κατηγορίες Klassen C1, C2 και C3).

Στόχος του σήματος περί ελαστικών είναι η καλύτερη πληροφόρηση των ευρωπαίων καταναλωτών ως προς την ασφάλεια και τα χαρακτηριστικά του ελαστικού που σχετίζονται με το περιβάλλον. Το σήμα περί ελαστικών χρησιμεύει ως ενεργή βοήθεια για τον καταναλωτή στη λήψη μιας απόφασης.

Το σήμα της Ε.Ε. περί ελαστικών, παρόμοιο με το υπάρχον σήμα για την κατηγοριοποίηση των ηλεκτρικών συσκευών όπως ψυγεία και πλυντήρια ρούχων, θα απεικονίζεται μεταξύ άλλων με χρωματικά σύμβολα ξεκινώντας από την καλύτερη (πράσινη κατηγορία - A -) μέχρι την χειρότερη επίδοση (κόκκινη κατηγορία - G -).