Κατάσταση της παραγγελίας x
Αποσύνδεση

211-1983794211-1983794

Η συνεισφορά μας στη βιωσιμότητα

Βιώσιμη γκάμα προϊόντων

Έχουμε ήδη στη γκάμα των προϊόντων μας βιώσιμα ελαστικά που εξοικονομούν πόρους.

Η σφραγίδα βιωσιμότητας μας

Τα αειφόρα προϊόντα κερδίζουν ένα βραβείο σε εμάς.

Η τεχνογνωσία μας στη διάθεσή σου

Δίνουμε πολύτιμες συμβουλές: Τι μπορεί να κάνεις για τον εαυτό σου ως οδηγός;

Η βιωσιμότητα ξεκινά με την αγορά ελαστικών, συνεχίζεται με την καθημερινή οδηγική συμπεριφορά και τελειώνει με την σωστή απόρριψη των μεταχειρισμένων ελαστικών. Εμείς στο elastika-online.gr - τον μεγαλύτερο διαδικτυακός πωλητής ελαστικών στην Ευρώπη - έχουμε προτάσεις για αυτό το κρίσιμο θέμα, δίνουμε συμβουλές για να βρεις ελαστικά και αναφέρουμε ποια καινοτόμα προϊόντα και ιδέες σχεδιάζουν οι κατασκευαστές ελαστικών. Μόνο μαζί μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της βιωσιμότητας.

Η βιωσιμότητα οδηγεί τόσο στις επιλογές των καταναλωτών όσο και στις κυβερνητικές πολιτικές, όπως αποδεικνύεται από την εντυπωσιακή ανάπτυξη της αγοράς πράσινων ελαστικών. Αυτά τα ελαστικά χρησιμοποιούν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και τεχνολογίες αιχμής και υπόσχονται σημαντικές βελτιώσεις ενεργειακής και περιβαλλοντικής απόδοσης.

Ένας άλλος επιτακτικός λόγος για να επενδύσει κανείς σε οικολογικά ελαστικά αυτοκινήτων είναι η αυξανόμενη δημοτικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτά τα ελαστικά συμβάλλουν στη βελτίωση της απόδοσης του οχήματος και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της περιορισμένης αυτονομίας των ηλεκτρικών οχημάτων. Η συνεχής ζήτηση για ελαστικά φιλικά προς το περιβάλλον στον τομέα OEM υπογραμμίζει τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν αυτά τα προϊόντα στη διαμόρφωση του μέλλοντος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κατά την περίοδο από το 2021 έως το 2027, η αγορά πράσινων ελαστικών αναμένεται να αυξηθεί με CAGR 11,02%.

Η επιθυμία των καταναλωτών για φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις μετακίνησης αυξάνει τη ζήτηση για «πράσινα» ελαστικά που είναι ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Ένας καθοριστικός παράγοντας σε αυτά τα ελαστικά είναι ο τύπος των υλικών που χρησιμοποιούνται. Οι κατασκευαστές ελαστικών εργάζονται για την αντικατάσταση του καουτσούκ με συνθετικά σύνθετα υλικά, τα οποία συχνά περιέχουν πυρίτιο. Το πυρίτιο αντικαθιστά το υλικό του πέλματος, ελαχιστοποιώντας την τριβή στο δρόμο και μειώνοντας την αντίσταση κύλισης. Ως αποτέλεσμα, η ενεργειακή απόδοση αυξάνεται, καθώς η αντίσταση κύλισης αντιπροσωπεύει περίπου το 10-15% της κατανάλωσης καυσίμου στα αυτοκίνητα και έως και 30% στα φορτηγά. Αν και τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης παρουσιάζουν μείωση στην αντίσταση κύλισης μόνο κατά 2 έως 3 %, η εξοικονόμηση καυσίμου εξακολουθεί να είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Μεταξύ των ηγετών της αγοράς στα φιλικά προς το περιβάλλον ελαστικά αυτοκινήτων είναι εταιρείες όπως η Michelin, η Bridgestone, η Continental, η Goodyear Tire & Rubber Company, η Pirelli & C. SpA και πολλές άλλες. Αυτοί οι κατασκευαστές επενδύουν συνεχώς στην καινοτομία, στην έρευνα και ανάπτυξη, στις συγχωνεύσεις και εξαγορές και στη γεωγραφική επέκταση.

Πηγή: Έκθεση: Automotive Green Tires Market - Growth, Trends, COVID-19 Impact, and Forecasts (2022 - 2027) (09.2022) (Ημερομηνία: 26.10.2023)

Σου προσφέρουμε μια γρήγορη αναζήτηση για πιο βιώσιμα ελαστικά

Με τη βοήθεια των φίλτρων αναζήτησής μας, μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις ελαστικά που είναι, για παράδειγμα, οικονομικά αποδοτικά ή εξοικονομούν πόρους.

Η ετικέτα της ΕΕ - Απαραίτητο κομμάτι της επιλογής ελαστικών

Όταν επιλέγεις ελαστικό, δώσε βάση στις ετικέτες των ελαστικών στην ΕΕ. Αυτές σου δίνουν καλές πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου.

Οι συνεργάτες μας - αποτελεσματική παράδοση και απόρριψη παλιών ελαστικών

Κατά την αγορά, χρησιμοποίησε την επιλογή να τοποθετήσεις τα ελαστικά σου σε ένα από τα συνεργαζόμενα συνεργεία μας. Με αυτόν τον τρόπο, τα χρησιμοποιημένα ελαστικά σου θα απορριφθούν με τον σωστό τρόπο.

Αναγομωμένα ελαστικά - βιώσιμα και εξαιρετικά φιλικά προς το περιβάλλον

Όσον αφορά την ποιότητα και την ασφάλεια, τα αναγομωμένα ελαστικά μπορούν σίγουρα να ανταγωνιστούν τα ολοκαίνουργια ελαστικά. Η απόδειξη για αυτό είναι ότι λαμβάνεις δύο χρόνια εγγύηση από τον κατασκευαστή για τα αναγομωμένα ελαστικά - το ίδο και στα νέα ελαστικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Πρέπει να είναι κατάλληλα!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Ωστόσο, τόσο τα ηλεκτρικά όσο και τα υβριδικά αυτοκίνητα απαιτούν ειδικά ελαστικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες