Κατάσταση της παραγγελίας x
Αποσύνδεση

211-1983794211-1983794

X
Χρειάζεστε βοήθεια;

Εδώ σας καθοδηγούμε
βήμα προς
βήμα για να
επιλέξτε τα κατάλληλα ελαστικά
για το όχημά σας.

Αναζήτηση ελαστικών
Πλάτος
Ύψος
Διάμετρος
Reifen Finden
Διαβάστε τις τιμές του συγκεκριμένου ελαστικού 

Στοιχεία Οχήματος
Μάρκα:
σειρά:
Year of manufacture / type:
Series / Version:

Zip Code

or

City

Χειμερινά ελαστικά - για ασφαλή οδήγηση σε χιόνι και πάγο

Το χειμώνα, οι καιρικές συνθήκες και, συνεπώς και οι οδικές συνθήκες δέχονται μεγάλες μεταβολές. Τα χειμερινά ελαστικά ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε αυτές τις μεταβολές, σχεδιασμένα να λειτουργούν σε ακραίες θερμοκρασίες που φτάνουν αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Οι ενώσεις τους από καουτσούκ έχουν σχεδιαστεί για να παραμένουν τα ελαστικά, εύκαμπτα σε χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες τους επιτρέπουν να διατηρούν συνεχή πρόσφυση σε ψυχρό κλίμα.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα χειμερινά ελαστικά παρουσιάζουν επίσης ειδικά σχέδια πέλματος που τους βοηθούν να “αγγίζουν” ιδανικά την επιφάνεια του χιονιού. Αν και παρέχουν καλύτερη πρόσφυση στον πάγο από τα ελαστικά παντός καιρού, πολλά χειμερινά ελαστικά επιτρέπουν την εγκατάσταση αντιολισθητικών αλυσίδων, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο την πρόληψη της ολίσθησης.

Τα σύμβολα M + S που παρατηρούνται πάνω στα ελαστικά, συμβολίζουν ότι το πέλμα του ελαστικού έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ανώτερου είδους χειρισμό και φρενάρισμα πάνω σε συνθήκες λάσπης (Mud) και χιονιού (Snow), σε σύγκριση με ένα θερινό ελαστικό. Επίσης το σύμβολο της χιονονιφάδας που παρατηρείται σημαίνει πως το ελαστικό προσφέρει απόλυτο έλεγχο του οχήματος σε συνθήκες παγετού και χιονιού.

Κατασκευασμένα για πραγματικές χειμερινές συνθήκες

Όσον αφορά τη χειμερινή οδήγηση, η επιλογή του ελαστικού έχει σημασία. Από τις έντονες χιονοπτώσεις έως το επικίνδυνο λεπτό στρώμα του πάγου, οι χειμερινοί δρόμοι είναι εξαιρετικά απρόβλεπτοι και απρόσμενοι. Αυτές οι συνθήκες προκαλούν στα ελαστικά σημαντικές ποσότητες πρόσφυσης όπως καμία άλλη εποχή του έτους. Ο συνδυασμός των κρύων θερμοκρασιών, του πάγου και του χιονιού μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα από τα χειμερινά ελαστικά, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για απόδοση σε χειμερινές συνθήκες.

Το προφίλ το χειμερινών ελαστικών

Τα χειμερινά ελαστικά έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυσικό καουτσούκ που τους δίνει μια πιο απαλή δομή. Η αλληλεπίδραση μεταξύ του καουτσούκ των ελαστικών και του δρόμου αλλάζει, καθώς αυξάνονται οι θερμοκρασίες του περιβάλλοντος. Η ειδικά σχεδιασμένη σύνθεση των χειμερινών ελαστικών εγγυάται ευελιξία, ακόμη και κάτω από τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Προστασία κατά της υδρολίσθησης κατά τη χειμερινή περίοδο

Ειδικά την περίοδο του χειμώνα υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος της υδρολίσθησης επί του οδοστρώματος λόγω της συνεχής ύπαρξης νερού στα σημεία των δρόμων, είτε με τη στερεή, είτε με την υγρή μορφή του. Με ένα ποιοτικό χειμερινό ελαστικό ο κίνδυνος της υδρολίσθησης μειώνεται σε μεγάλο ποσοστό, με τους οδηγούς να αποκτούν πλήρη έλεγχο του οχήματός τους.

Τηρήστε τους νομικούς κανονισμούς

Από το 2010 στη Γερμανία, ισχύει ο κανονισμός πως όλα τα επιβατικά οχήματα είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιούν χειμερινά ελαστικά κατα τους χειμερινούς μήνες. Στη χώρα μας, αν και αυτό δεν καθορίζεται επακριβώς από το νόμο, οι ειδικοί ασφαλείας συνιστούν πως από την περίοδο του Οκτωβρίου μέχρι του Απριλίου, οι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν ελαστικά με ένδειξη M + S.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24% για διανομές εντός Ελλάδας