Κατάσταση της παραγγελίας x
Αποσύνδεση

211-1983794211-1983794

X
Χρειάζεστε βοήθεια;

Εδώ σας καθοδηγούμε
βήμα προς
βήμα για να
επιλέξτε τα κατάλληλα ελαστικά
για το όχημά σας.

Αναζήτηση ελαστικών
Πλάτος
Ύψος
Διάμετρος
Reifen Finden
Διαβάστε τις τιμές του συγκεκριμένου ελαστικού 

Στοιχεία Οχήματος
Μάρκα:
σειρά:
Year of manufacture / type:
Series / Version:

Zip Code

or

City

Αποκτήστε σήμερα θερινά ελαστικά για το όχημά σας

Κατα τη θερινή περίοδο μεταξύ Απριλίου έως Οκτωβρίου, τα θερινά ελαστικά αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για τον εξοπλισμό των οχημάτων σας. Ακόμη και σε περιοχές που παρουσιάζουν στεγνό οδόστρωμα και εύκρατες καιρικές συνθήκες, τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας θα πρέπει να πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και τα οδικά πρότυπα ασφαλείας.

Ο σωστός συνδυασμός ελαστικών για την καλοκαιρινή περίοδο

Η ανελαστική σύνθεση της γόμας των θερινών ελαστικών παρουσιάζει αρκετές διαφορές με την αντίστοιχη σύνθεση των χειμερινών ελαστικών, ακόμα και σε καταστάσεις υψηλών θερμοκρασιών. Τα καλοκαιρινά ελαστικά είναι ιδανικά για οχήματα υψηλής απόδοσης, τα οποία είναι κατασκευασμένα για ταχύτατες και ευέλικτες μετακινήσεις. Προσφέρουν αυξημένη ικανότητα ανταπόκρισης στις στροφές και στο φρενάρισμα του αυτοκινήτου.

Με τη χρήση των θερινών ελαστικών, η αντίσταση της κύλισης των τροχών και η φθορά τους μειώνεται, με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια πιο άνετη εμπειρία οδήγησης. Επίσης τα θερινά ελαστικά παρέχουν καλύτερα αποτελέσματα απόδοσης, όταν κάνουμε λόγο για τη χιλιομετρική απόσταση και την κατευθυντική σταθερότητα του αυτοκινήτου σας, σε συνδυασμό με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση καυσίμου.

Οι συνθήκες εφαρμογής των θερινών ελαστικών

Τα θερινά ελαστικά έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν εξαιρετική πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, με ακριβή χειρισμό του οχήματος. Πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια ζεστών μηνών ή όλη τη διάρκεια του χρόνου σε περιοχές με ήπιους χειμώνες. Για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά όλες αυτές τις καιρικές συνθήκες, τα θερινά ελαστικά παρουσιάζουν:

  • Νευρώσεις
  • Μπλοκ στη γόμα του πέλματος
  • Αυλάκια

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά κάθε ελαστικού, όπως είναι ο δείκτης φορτίου, η διάμετρος της ζάντας και το πλάτος των ελαστικών, αναγράφονται στο πλευρικό τοίχωμα ενός ελαστικού.

Βάθος του πέλματος για την ασφάλεια του οχήματός σας

Ιδανικά, τα θερινά ελαστικά σας θα πρέπει να παρουσιάζουν βάθος πέλματος 4 mm, συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης πρόσφυσης σε υγρό οδόστρωμα το καλοκαίρι. Παρόλο που ο νόμος ορίζει τουλάχιστον τα 1,6 mm, ωστόσο, οι αρχές συνιστούν ως ελάχιστο βάθος πέλματος το όριο των 2,5 mm, με φαρδιά ελαστικά ακόμα και με 3 mm. Να σημειωθεί πως ένα αρκετά χαμηλό πέλμα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο της υδρολίσθησης του οχήματός σας.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24% για διανομές εντός Ελλάδας