Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου συμφωνείτε με τη χρήση τους.
OK
Κατάσταση της παραγγελίας x
Αποσύνδεση

0030-211-19837940030-211-1983794

X
Χρειάζεστε βοήθεια;

Εδώ σας καθοδηγούμε
βήμα προς
βήμα για να
επιλέξτε τα κατάλληλα ελαστικά
για το όχημά σας.

Αναζήτηση ελαστικών
Πλάτος
Ύψος
Διάμετρος
Reifen Finden

Στοιχεία Οχήματος
Μάρκα:
σειρά:
Year of manufacture / type:
Series / Version:

Ελαστικά για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα

Φαίνεται από την αύξηση στις ταξινομήσεις ότι τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα δεν είναι πλέον απλώς μια τάση, αλλά αποτελούν πλέον μόνιμο κομμάτι της αγοράς. Φυσικά, απαιτούνται ειδικά ελαστικά για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα (ή ηλεκτρικά οχήματα γενικώς).

Τι να προσέξεις κατά την επιλογή ελαστικών

Ασφαλής πρόσφυση, υψηλή οδηγική άνεση μαζί με εξαιρετική οικονομία - αυτές είναι οι προδιαγραφές. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο για τη βιομηχανία ελαστικών. Η κατασκευή καλών ελαστικών για ηλεκτρικά οχήματα απαιτεί εντατική έρευνα. Οι κορυφαίοι κατασκευαστές είναι πρόθυμοι να επενδύσουν το απαραίτητο κεφάλαιο σε καινοτομίες που παρέχουν μεγαλύτερη εμβέλεια χωρίς όμως να παραμελούν την ασφάλεια. Συμβατικά μοντέλα με χαμηλή αντίσταση κύλισης (αναγνωρίσιμα από τις τιμές ετικέτας AA) και υψηλή φέρουσα ικανότητα μπορεί να είναι επίσης κατάλληλα. Εναλλακτικά μπορείς να παίξεις με ασφάλεια και να επιλέξεις τα λεγόμενα ομολογημένα ελαστικά, τα οποία έχουν εγκριθεί από τον κατασκευαστή αυτοκινήτων ειδικά για το αυτοκίνητό σου. Μπορείς να μάθεις εάν αυτό ισχύει για εσένα πηγαίνοντας στην αναζήτηση ελαστικών στην καρτέλα "Σχετικά με την επιλογή αυτοκινήτου". Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, μπορούμε να σου προσφέρουμε ελαστικά ειδικά προσαρμοσμένα σε αυτές τις απαιτήσεις.

Ποια είναι τα τελευταία μοντέλα ελαστικών;


Michelin ePrimacy Εν τω μεταξύ, ο όρος "ψηλός και στενός" έχει καθιερωθεί για τα ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο όρος αναφέρεται σε ελαστικά με μεγάλη περιφέρεια και στενό πέλμα, δηλαδή ελαστικά σχεδιασμένα ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μερικοί γνωστοί κατασκευαστές προσφέρουν πλέον ειδικά ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα:

 • Michelin ePrimacy
  με έως και 7% μεγαλύτερη αντοχή για ηλεκτρικά οχήματα, μεγέθη ελαστικών από 15 έως 20 ίντσες
 • Continental EcoContact 6
  χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, περισσότερα χιλιόμετρα, υψηλής τεχνολογίας υλικό από πυρίτιο
 • Hankook Kinergy Eco 2
  βελτιστοποιημένο για χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, μειωμένο θόρυβο κύλισης, βελτιωμένη πρόσφυση τόσο σε υγρές όσο και σε στεγνές επιφάνειες
 • Kumho Wattrun VS31
  εξαιρετικά ελαφρύ χάρη στη χρήση προηγμένων υλικών, αντίσταση κύλισης βελτιστοποιημένη για μέγιστη απόδοση καυσίμου, μείωση θορύβου και άνετο χειρισμό

Απαιτήσεις ελαστικών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα


 • Ασφάλειαe
  Όπως πάντα, ο κανόνας είναι: “Η ασφάλεια πάνω απ’ όλα”! Τα ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να εγγυώνται κατάλληλη πρόσφυση και μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος, ειδικά σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το δεύτερο γράμμα στην ετικέτα των ελαστικών - ιδανικά ένα Α - υποδεικνύει πολύ καλές ιδιότητες φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα.
 • Χαμηλή αντίσταση κύλισης και υψηλότερη φέρουσα ικανότητα
  Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι συνήθως βαρύτερα λόγω των τεράστιων μπαταριών που περιέχουν. Τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται πρέπει επομένως να ισορροπούν μεταξύ αυξημένου φορτίου από τη μία και της υψηλότερης αντίστασης κύλισης και φθοράς ελαστικών από την άλλη. Ορισμένοι κατασκευαστές ελαστικών προσφέρουν ελαστικά με τη σήμανση XL για βαρύτερα οχήματα. Η χαμηλότερη δυνατής αντίσταση κύλισης (κλάση απόδοσης Α) παραμένει ο στόχος, επειδή είναι σαφές: όσο χαμηλότερη είναι η αντίσταση, τόσο υψηλότερη είναι η εμβέλεια.
 • Ροπή
  Λόγω της ηλεκτρικής κίνησης, στα ελαστικά των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων επενεργούν υψηλότερες ροπές κατά την επιτάχυνση σε σχέση με τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα οχήματα. Αυτό επηρεάζει επιπλέον τα χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσεις.
 • Χαμηλός θόρυβος
  Το χαμηλό επίπεδο θορύβου αυξάνει σίγουρα την οδηγική άνεση. Δεδομένου ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι γενικά πολύ αθόρυβα, αυτό πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή ελαστικών.

Δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα & κατάλληλα ελαστικά


Label: A-A-68

Μπορεί η ετικέτα ελαστικών της ΕΕ να με βοηθήσει να επιλέξω τα σωστά ελαστικά για το ηλεκτρικό μου όχημα;

Ναι, επειδή η ετικέτα ελαστικών της ΕΕ παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις ιδιότητες του ελαστικού στους ακόλουθους τρεις τομείς:

(α) κατηγορία απόδοσης

β) πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα

γ) θόρυβο

Ένα καλό ελαστικό ειδικά για ηλεκτρονικά αυτοκίνητα (e-cars) θα πρέπει να βρίσκεται στην κατηγορία Α στην κατηγορία απόδοσης και στις κατηγορίες πρόσφυσης σε βρεγμένο οδόστρωμα. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δίνουν μεγάλη σημασία στην οδηγική άνεση επιλέγουν ένα ελαστικό με χαμηλή τιμή θορύβου σε ντεσιμπέλ. Γιατί όσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο ήσυχα λειτουργεί το ελαστικό. Επίσης, τα ιδιαίτερα αθόρυβα ελαστικά επισημαίνονται με ένα σύμβολο κύματος.

Ποια ελαστικά συνιστά το elastika-online.gr για το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο;

Ακολουθούν μερικά κορυφαία ελαστικά - διαθέσιμα στο κατάστημά μας: