Κατάσταση της παραγγελίας x
Αποσύνδεση

211-1983794211-1983794

X
Χρειάζεστε βοήθεια;

Εδώ σας καθοδηγούμε
βήμα προς
βήμα για να
επιλέξτε τα κατάλληλα ελαστικά
για το όχημά σας.

Αναζήτηση ελαστικών
Πλάτος
Ύψος
Διάμετρος
Reifen Finden
Στοιχεία Οχήματος
Μάρκα:
σειρά:
Year of manufacture / type:
Series / Version:

Ελαστικά για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα


Φαίνεται από την αύξηση στις ταξινομήσεις ότι τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα δεν είναι πλέον απλώς μια τάση, αλλά αποτελούν πλέον μόνιμο κομμάτι της αγοράς. Φυσικά, απαιτούνται ειδικά ελαστικά για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα (ή ηλεκτρικά οχήματα γενικώς).

Τι να προσέξεις κατά την επιλογή ελαστικών


Ασφαλής πρόσφυση, υψηλή οδηγική άνεση μαζί με εξαιρετική οικονομία - αυτές είναι οι προδιαγραφές. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο για τη βιομηχανία ελαστικών. Η κατασκευή καλών ελαστικών για ηλεκτρικά οχήματα απαιτεί εντατική έρευνα. Οι κορυφαίοι κατασκευαστές είναι πρόθυμοι να επενδύσουν το απαραίτητο κεφάλαιο σε καινοτομίες που παρέχουν μεγαλύτερη εμβέλεια χωρίς όμως να παραμελούν την ασφάλεια. Συμβατικά μοντέλα με χαμηλή αντίσταση κύλισης (αναγνωρίσιμα από τις τιμές ετικέτας AA) και υψηλή φέρουσα ικανότητα μπορεί να είναι επίσης κατάλληλα. Εναλλακτικά μπορείς να παίξεις με ασφάλεια και να επιλέξεις τα λεγόμενα ομολογημένα ελαστικά, τα οποία έχουν εγκριθεί από τον κατασκευαστή αυτοκινήτων ειδικά για το αυτοκίνητό σου. Μπορείς να μάθεις εάν αυτό ισχύει για εσένα πηγαίνοντας στην αναζήτηση ελαστικών στην καρτέλα "Σχετικά με την επιλογή αυτοκινήτου". Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, μπορούμε να σου προσφέρουμε ελαστικά ειδικά προσαρμοσμένα σε αυτές τις απαιτήσεις.

Ποια είναι τα τελευταία μοντέλα ελαστικών;


Εν τω μεταξύ, ο όρος ""ψηλός και στενός"" έχει καθιερωθεί για τα ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο όρος αναφέρεται σε ελαστικά με μεγάλη περιφέρεια και στενό πέλμα, δηλαδή ελαστικά σχεδιασμένα ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μερικοί γνωστοί κατασκευαστές προσφέρουν πλέον ειδικά ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα:

Μια νέα γενιά: Ελαστικά HL για βαριά οχήματα

Τα βαριά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα SUV με ηλεκτρική ή υβριδική κίνηση έχουν μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με τα συμβατικά επιβατικά αυτοκίνητα. Ωστόσο, αυτά τα οχήματα σπάνια έχουν περιθώρια για μεγαλύτερου μεγέθους ελαστικά με μεγαλύτερη φέρουσα ικανότητα. Για το λόγο αυτό, η Continental παρουσιάζει τώρα τα πρώτα ελαστικά επιβατικών αυτοκινήτων με το νέο αναγνωριστικό δείκτη φορτίου «υψηλού φορτίου» – εν συντομία «HL».

Χαρακτηριστικά των ελαστικών υψηλού φορτίου

Η διαφορά μεταξύ των ελαστικών HL και των συμβατικών ελαστικών είναι η σύνθεσή τους. Η μεγαλύτερη φέρουσα ικανότητα είναι αποτέλεσμα αλλαγών στη δομή του ελαστικού και στη σύνθεση του υλικού. Για να σου προσφέρουν το βέλτιστο ελαστικό, λήφθηκαν επίσης υπόψη άλλοι παράγοντες, όπως η αντίσταση κύλισης και τα χιλιόμετρα. Μια εξίσου σημαντική πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι η διατήρηση χαμηλού επίπεδου θόρυβου κύλισης.

Το πρώτο ελαστικό HL προέρχεται από την Continental

Ο δείκτης φορτίου (LI) υποδεικνύει το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο ελαστικών οχημάτων. Τον Ιανουάριο του 2021, η Continental παρουσίασε για πρώτη φορά ελαστικά HL με δείκτη φορτίου 101. Η φέρουσα ικανότητα τους υπολογίζεται στα 825 kg. Ο δηλωμένος στόχος ήταν να εξοπλιστούν τα βαριά μηχανοκίνητα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα με ελαστικά βαρέως τύπου. Αυτό είναι σημαντικό γιατί το μερίδιο αγοράς αυτών των δύο τύπων αυξάνεται σταδιακά. Στατιστικά, αυτά τα οχήματα ζυγίζουν κατά μέσο όρο περίπου 300 κιλά περισσότερο σε σχέση με αυτά που διαθέτουν με κινητήρες ντίζελ ή βενζίνης. Αυτό αποτελεί πρόκληση, καθώς τα περιθώρια για μεγαλύτερα ελαστικά στα αυτοκίνητα είναι περιορισμένα.
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ελαστικά XL με δείκτη φορτίου 98, η φέρουσα ικανότητα των ελαστικών HL της Continental έχει αυξηθεί κατά 10% από 750 kg σε 825 kg ανά ελαστικό. Κάτι που πρέπει να γνωρίζεις: Η πίεση των ελαστικών παραμένει αμετάβλητη σε περίπου 2,5 bar. Παρεμπιπτόντως: Μπορείς να βρεις τον δείκτη φορτίου που καθορίζεται για το όχημά σου στην άδεια κυκλοφορίας. Τα τελευταία δύο ή τρία είναι ο δείκτης φορτίου. Για να δημιουργήσεις αποθέματα όσον αφορά τη φέρουσα ικανότητα, μπορείς να υπερβείς τον δείκτη φορτίου από νομική άποψη.

Απαιτήσεις ελαστικών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα


 • Ασφάλειαe
  Όπως πάντα, ο κανόνας είναι: “Η ασφάλεια πάνω απ’ όλα”! Τα ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να εγγυώνται κατάλληλη πρόσφυση και μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος, ειδικά σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το δεύτερο γράμμα στην ετικέτα των ελαστικών - ιδανικά ένα Α - υποδεικνύει πολύ καλές ιδιότητες φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα.
 • Χαμηλή αντίσταση κύλισης και υψηλότερη φέρουσα ικανότητα
  Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι συνήθως βαρύτερα λόγω των τεράστιων μπαταριών που περιέχουν. Τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται πρέπει επομένως να ισορροπούν μεταξύ αυξημένου φορτίου από τη μία και της υψηλότερης αντίστασης κύλισης και φθοράς ελαστικών από την άλλη. Ορισμένοι κατασκευαστές ελαστικών προσφέρουν ελαστικά με τη σήμανση XL για βαρύτερα οχήματα. Η χαμηλότερη δυνατής αντίσταση κύλισης (κλάση απόδοσης Α) παραμένει ο στόχος, επειδή είναι σαφές: όσο χαμηλότερη είναι η αντίσταση, τόσο υψηλότερη είναι η εμβέλεια.
 • Ροπή
  Λόγω της ηλεκτρικής κίνησης, στα ελαστικά των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων επενεργούν υψηλότερες ροπές κατά την επιτάχυνση σε σχέση με τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα οχήματα. Αυτό επηρεάζει επιπλέον τα χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσεις.
 • Χαμηλός θόρυβος
  Το χαμηλό επίπεδο θορύβου αυξάνει σίγουρα την οδηγική άνεση. Δεδομένου ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι γενικά πολύ αθόρυβα, αυτό πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή ελαστικών.

Δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα & κατάλληλα ελαστικά

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις το 2020. Σε εμάς μπορείτε να βρείτε τα κατάλληλα ελαστικά. Απλώς χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο για μια λεπτομερή αναζήτηση του οχήματός σας.

# μοντέλο / τύπος Εμφάνιση ελαστικών
1 Renault Zoe Αναζήτηση ελαστικών Renault Zoe
2 VW e-Golf Αναζήτηση ελαστικών VW e-Golf
3 Tesla Model 3 Αναζήτηση ελαστικών Tesla Model 3
4 VW ID.3 Αναζήτηση ελαστικών VW ID.3
5 Hyundai Kona Elektro Αναζήτηση ελαστικών Hyundai Kona Elektro
6 TSmart Fortwo Αναζήτηση ελαστικών TSmart Fortwo
7 VW e-Up Αναζήτηση ελαστικών VW e-Up
8 BMW i3 Αναζήτηση ελαστικών BMW i3
9 Audi E-Tron Αναζήτηση ελαστικών Audi E-Tron
10 Opel Corsa-e Αναζήτηση ελαστικών Opel Corsa-e
Label: A-A-68

Ετικέτα ελαστικών ΕΕ και ηλεκτρικά αυτοκίνητα


Μπορεί η ετικέτα ελαστικών της ΕΕ να με βοηθήσει να επιλέξω τα σωστά ελαστικά για το ηλεκτρικό μου όχημα;

Ναι, επειδή η ετικέτα ελαστικών της ΕΕ παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις ιδιότητες του ελαστικού στους ακόλουθους τρεις τομείς:

a) κατηγορία απόδοσης

b) πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα

c) θόρυβο

Ένα καλό ελαστικό ειδικά για ηλεκτρονικά αυτοκίνητα (e-cars) θα πρέπει να βρίσκεται στην κατηγορία Α στην κατηγορία απόδοσης και στις κατηγορίες πρόσφυσης σε βρεγμένο οδόστρωμα. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δίνουν μεγάλη σημασία στην οδηγική άνεση επιλέγουν ένα ελαστικό με χαμηλή τιμή θορύβου σε ντεσιμπέλ. Γιατί όσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο ήσυχα λειτουργεί το ελαστικό. Επίσης, τα ιδιαίτερα αθόρυβα ελαστικά επισημαίνονται με ένα σύμβολο κύματος.

Ποια ελαστικά συνιστά το elastika-online.gr για το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο;

Ακολουθούν μερικά κορυφαία ελαστικά - διαθέσιμα στο κατάστημά μας:

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24% για διανομές εντός Ελλάδας