Κατάσταση της παραγγελίας x
Αποσύνδεση

211-1983794211-1983794

Αναζήτηση ελαστικών για μοτοσικλέτες
Πλάτος
Ύψος
Κατασκευή
Διάμετρος
Reifen Finden
Ταχύτητα
Ανά μοντέλο μηχανής
Κατασκευαστής
Φέρουσα ικανότητα
Μοντέλο:
Τύπος:

Αγόρασε ελαστικά για τη μοτοσικλέτα σου – απόλαυσε τώρα τις διαδρομές σου

Είτε οδηγείς σε επαρχιακό δρόμο, στην πόλη ή σε ορεινά περάσματα, η σωστή επιλογή ελαστικών για τη μοτοσικλέτα σου παρέχει το απαραίτητο κράτημα. Λόγω της τριβής με το οδόστρωμα, τα ελαστικά είναι από τα πιο καταπονημένα μέρη της μηχανής. Μόλις το πέλμα αρχίσει να φθείρεται, είναι καλό να παραγγείλεις καινούργια ελαστικά, ώστε η μοτοσικλέτα σου να λειτουργεί ομαλά και πάλι.mo-tyre

Πότε είναι φθαρμένο ένα ελαστικό μοτοσικλέτας;

Το νόμιμο ελάχιστο βάθος πέλματος για μια μηχανή είναι 1,6 mm. Για ελαφριές μοτοσικλέτες ορίζεται στο 1 χλστ. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτά είναι τα απόλυτα όρια φθοράς των ελαστικών. Εάν το βάθος πέλματος του ελαστικού πέσει κάτω από αυτό το όριο, η ασφαλιστική σου κάλυψη θα επηρεαστεί. Θα πρέπει να αλλάξεις τα ελαστικά σου το αργότερο όταν το πέλμα φτάσει τα 2 mm, για να διατηρήσεις το κράτημα και τον χειρισμό της μηχανής. Σε αυτό έχει ληφθεί υπόψιν και ο παράγοντας ασφάλειας σε βρεγμένο οδόστρωμα.Μπορείς να μετρήσεις το βάθος του πέλματος στη μεσαία περιοχή του κύριου πέλματος στις φαρδιές αυλακώσεις. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι χρησιμοποιώντας ένα νόμισμα των 0,20. Εάν η εξωτερική ζώνη δεν είναι ορατή, τότε όλα είναι εντάξει. Μόλις γίνει ορατό, είναι ώρα να αγοράσεις νέα ελαστικά για τη μηχανή σου.
Συμβουλή:Αν σου αρέσουν οι δρόμοι με στροφές, δώσε επιπλέον προσοχή στην κατάσταση των πλευρικών αυλακώσεων κατά μήκος του πέλματος.

Ο παράγοντας γήρανση στα ελαστικά για μοτοσικλέτες

Εκτός από το βάθος του πέλματος, σημαντικός παράγοντας είναι και η γενική κατάσταση των ελαστικών της μοτοσικλέτας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα, εάν χρησιμοποιείς σπάνια τη μηχανή σου και/ή αν είναι παρκαρισμένη έξω για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Οι καιρικές συνθήκες καταστρέφουν το υλικό ή τα ελαστικά μπορεί να αναπτύξουν ρωγμές και ξεκάθαρα ορατό αποχρωματισμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να παραγγείλεις καινούργια ελαστικά για τη μοτοσικλέτα σου.
Από την ηλικία των 5 ετών το αργότερο, συνιστάται επίσης να ελέγχεις τακτικά τα ελαστικά για ζημιές και μετά από 6 χρόνια θα πρέπει να ρογραμματίσεις την αγορά καινούριων. Μπορείς να επαληθεύσεις την ακριβή ηλικία με τη βοήθεια του αριθμού DOT, ο οποίος βρίσκεται στο πλάι του ελαστικού, με τα τελευταία 4 ψηφία να παρέχουν πληροφορίες για το μήνα και το έτος κατασκευής.

Τα σωστά ελαστικά για κάθε τύπο μοτοσικλέτας

Τα ελαστικά της μοτοσικλέτας πρέπει να ταιριάζουν εξίσου καλά με τα ρούχα σου, όπως μπουφάν και συνδυασμούς με προστατευτικά και μπότες. Προσφέρουμε ειδικά ελαστικά για μοτοσικλέτες κάθε τύπου, από εκδόσεις μοτοκρός σπορ και Enduroμέχρι ελαστικά για σκούτερ και μοτοποδήλατα.
Τα ελαστικά για touring μηχανές είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση που απαιτεί την προσοχή σου. Η γνωστή μάρκα Michelin, για παράδειγμα, συνιστά τα ελαστικά radial αν προτιμάς να οδηγείτε σε δρόμους με στροφές, καθώς υπερέχουν ιδιαίτερα όταν δίνεις κλίση. Από την άλλη, τα ελαστικά cross-ply συνιστώνται εάν παίρνεις πολλές αποσκευές μαζί σου στο ταξίδι και η μηχανή δεν είναι σχεδιασμένη για υψηλές ταχύτητες.
Εάν σχεδιάζεις να μπεις σε πίστα αγώνων, θα χρειαστείς ειδικά ελαστικά, τα οποία αποτελούν βασικό εξοπλισμό για ορισμένους γνωστούς κατασκευαστές. Δεδομένου ότι η έγκριση για χρήση στον δρόμο είναι απαραίτητη, για να φτάσεις στον προορισμό σου, πρέπει να συμβιβαστείς μερικές φορές. Ωστόσο, είναι σημαντικό να εστιάζεις πάντα στην ποιότητα όταν στοχεύεις να επιτύχεις κορυφαίες ταχύτητες στην πίστα. Κατά την αναζήτηση αυτού του τύπου ελαστικών, δώσε βάση στον δείκτη ταχύτητας των ελαστικών της μηχανής.

Αξίζει να αγοράσεις φθηνά ελαστικά για τη μοτοσικλέτα σου;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εάν τα εν λόγω ελαστικά είναι ελαστικά μάρκας μοτοσικλετών από γνωστές εταιρείες, όπως η Bridgestone ή η Pirelli. Με τα noname ελαστικά, διατρέχεις τον κίνδυνο να εμπλακείς σε επικίνδυνες καταστάσεις με απρόβλεπτα χαρακτηριστικά οδήγησης σε κακές καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος εμφάνισης του ανεπιθύμητου φαινομένου των κραδασμών στο τιμόνι, όταν οδηγεις σε συγκεκριμένες ταχύτητες.

Συμβουλή:Για να εξοικονομήσεις χρήματα κατά την αγορά νέων ελαστικών, μπορείς να αγοράσετε ελαστικά μοτοσικλετών υψηλής ποιότητας από εμάς σε ζευγάρια. Ανάλογα με τη μάρκα και το προϊόν, θα σου κάνουμε σημαντική έκπτωση, που θα σε βοηθήσει να εξοικονοήσεις χρήματα.

Ποια ελαστικά μοτοσικλέτας ταιριάζουν σε ποιες ζάντες;

Η αλληλεπίδραση μεταξύ ελαστικών μοτοσικλετών και ζαντών μοτοσικλέτας παίζει καθοριστικό ρόλο όσον αφορά στον χειρισμό και στη δυναμική της οδήγησης. Δεν υπάρχει μια σίγουρη απάντηση, καθώς πολλοί παράγοντες είναι σημαντικοί. Το μέγεθος του ελαστικού και το πιθανό πλάτος του καθορίζονται με βάση το υφιστάμενο πλάτος της ζάντας.Ωστόσο, ο τύπος μοτοσικλέτας που οδηγείς παίζει επίσης ρόλο στην αγορά των σωστών ελαστικών. Στο παρελθόν, το πιστοποιητικό εκκαθάρισης του κατασκευαστή αποτελούσε αξιόπιστο κριτήριο. Εν τω μεταξύ, πρέπει να λάβεις γνωμάτευση ειδικού για ελαστικά με αλλαγμένες παραμέτρους ως προς την κατασκευή και τις διαστάσεις, κάτι που απαιτεί καταβολή τέλους. Όταν αγοράζεις νέα ελαστικά για τη μοτοσικλέτα σου, θα πρέπει επίσης να προσέξεις την έγκριση τύπου της ΕΕ και την έγκριση ελαστικών.

Δημοφιλείς ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και κατάλληλα ελαστικά

Αυτή τη στιγμή, οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες εξακολουθούν να αποτελούν την εξαίρεση στους δρόμους. Παραδόξως, η Harley Davidson είναι ένας από τους πρωτοπόρους σε αυτόν τον τομέα. Η Zero Motorbikes είναι ένας ακόμη κατασκευαστής ηλεκτρονικών μοτοσυκλετών από τις ΗΠΑ. Με το μοντέλο Freeride, η KTM έχει στη γκάμα της ένα E-Enduro. Στο μέλλον θα εισέλθουν στην αγορά και άλλες μεγάλες εταιρείες, καθώς και καινούριοι άγνωστοι προς το παρόν κατασκευαστές.
Εκτός από τη νέα οδηγική εμπειρία, τα ελαστικά μοτοσικλετών υπόκεινται στις ίδιες φυσικές και μηχανικές συνθήκες με όλα τα άλλα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ανάλογα με τον εκάστοτε τύπο. Για αυτόν τον λόγο, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν την επώνυμη ποιότητα από γνωστούς προμηθευτές όταν αγοράζουν τυπικά ελαστικά.

Στρώσιμο των νέων ελαστικών της μοτοσικλέτας σου

Είναι σημαντικό να στρώσεις προσεκτικά τα νέα ελαστικά της μοτοσικλέτας σου. Όταν είναι φρεσκοτοποθετημένα, εξακολουθούν να έχουν λεία επιφάνεια με χαμηλά επίπεδα κρατήματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό σε κεκλιμένες θέσεις – υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσεις, αν οδηγείς απρόσεκτα.
Πρόσεξε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή σχετικά με τα χιλιόμετρα που πρέπει να διανύσεις, ώστε να στρωθούν τα ελαστικά. Το αν τα νέα ελαστικά μοτοσικλετών αναπτύσσουν πλήρως τις δυνατότητές τους μετά από 50, 100 ή 200 km εξαρτάται από το στυλ οδήγησης και τις διαδρομές που θα επιλέξεις για αυτή τη φάση.
Χρησιμοποίησε την ιστοσελίδα μας, για να παραγγείλεις νέα ελαστικά για τη μοτοσικλέτα σου. Περιόρισε τα αποτέλεσματα της αναζήτησής σου ανά τύπο μοτοσικλέτας, μέγεθος ελαστικού, δείκτη ταχύτητας και προτιμώμενο κατασκευαστή. Εναλλακτικά, ξεκίνησε την αναζήτησή σου με βάση τη μάρκα της μοτοσικλέτας σου. Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να βρεις νέα ελαστικά για τη μοτοσικλέτα σου!
mo-tyre

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24% για διανομές εντός Ελλάδας