Κατάσταση της παραγγελίας x
Αποσύνδεση

211-1983794211-1983794

X
Χρειάζεστε βοήθεια;

Εδώ σας καθοδηγούμε
βήμα προς
βήμα για να
επιλέξτε τα κατάλληλα ελαστικά
για το όχημά σας.

Αναζήτηση ελαστικών
Πλάτος
Ύψος
Διάμετρος
Reifen Finden

Στοιχεία Οχήματος
Μάρκα:
σειρά:
Year of manufacture / type:
Series / Version:

Τα ελαστικά βελτιστοποιημένης κινητικότητας κατακτούν την αγορά

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα σκασμένα ελαστικά. Το αυτοκίνητό σου μπορεί να μείνει στον δρόμο – ακόμη και σε ένα σκοτεινό ή επικίνδυνο μέρος. Για να μπορέσεις να συνεχίσεις, πρέπει να εκτιμήσεις το μέγεθος της ζημιάς και να το επισκευάσεις.

Το ελαττωματικό ελαστικό πρέπει να αντικατασταθεί με το εφεδρικό ελαστικό ή με μια ρεζέρβα, ώστε να μπορέσεις να μεταφέρεις το αυτοκίνητ στο πλησιέστερο συνεργείο. Αλλά ακόμα και με εφεδρικό ελαστικό και εργαλεία, η αλλαγή ελαστικού σε έναν πολυσύχναστο δρόμο μπορεί να αποδειχθεί εφιάλτης. Από τη μια υπάρχουν τα αυτοκίνητα που κινούνται συνεχώς, από την άλλη υπάρχει ο κίνδυνος να δυσκολευτείς να χαλαρώσεις τα μπουλόνια των τροχών ακόμα και με τον καλύτερο εξοπλισμό. Για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων, οι κατασκευαστές ελαστικών έχουν αναπτύξει αυτοσφραγιζόμενα ελαστικά βελτιστοποιημένης κινητικότητας. Υπάρχουν διαφορετικές τεχνολογίες - από Runflat έως Seal έως DriveGuard. Θα εξηγήσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους παρακάτω.

Ελαστικά runflat


Tyre Hole

Εάν ένα ελαστικό run-flat χάσει την πίεση, σταθεροποιείται από τα αυτουποστηριζόμενα ελαστικά πλαϊνά τοιχώματα. Αυτά είναι κατασκευασμένα από μια ένωση καουτσούκ που παρέχει σταθερότητα σε περίπτωση ζημιάς. Επιπλέον, η ενσωματωμένη στεφάνη εμποδίζει το ελαστικό από το να βγει από τη ζάντα. Μπορείς να συνεχίσεις να οδηγείς αυτό το ελαστικό για απόσταση εως 80 χιλιόμετρα με μέγιστη ταχύτητα 80 km/h (αν ο αέρας διαφεύγει από το ελαστικό). Σε περίπτωση ζημιάς με επακόλουθη απώλεια πίεσης, υπάρχουν αισθητήρες που ειδοποιούν τον οδηγό, ώστε να γνωρίζει ότι συνέβη διάτρηση. Ανάλογα με το μοντέλο, αυτοί οι αισθητήρες είτε βρίσκονται απευθείας στο ελαστικό, όπου μετρούν τη θερμοκρασία και την πίεση, είτε αξιολογούν τα σήματα του αισθητήρα του ABS. Χάρη στα ελαστικά run-flat, οι οδηγοί γλιτώνουν τον χρόνο που θα έπρεπε να περιμένουν την οδική βοήθεια. Αντίθετα, μπορούν να οδηγήσουν μόνοι τους προς το πλησιέστερο γκαράζ. Τα ελαστικά Run-flat διατίθενται στο κατάστημά μας ως καλοκαιρινά και χειμερινά ελαστικά. Ανάλογα με τον κατασκευαστή, τα ελαστικά run-flat έχουν διαφορετικές ετικέτες. Η Continental, για παράδειγμα, ονομάζει τα ελαστικά run-flat SST, συντομογραφία του Self Supporting Tyre.

Μπορείς να δεις τα κορυφαία ελαστικά μας στην κατηγορία runflat εδώ:

Απλώς επίλεξε τη διάσταση και τον δείκτη ταχύτητας του ελαστικού σου και βρες το ιδανικό ελαστικό για εσένα.

Ελάστιχα SEAL


Σε αντίθεση με τα ελαστικά run-flat, τα ελαστικά SEAL μπορούν πραγματικά να επισκευαστούν μόνα τους. Πρόκειται για ελαστικά που αυτοσφραγίζονται. Όταν τρυπηθούν, τα αυτοσφραγιζόμενα ελαστικά είναι σχεδιασμένα να σφραγίζουν αυτόματα το κατεστραμμένο σημείο. Μια ειδική κολλώδης ένωση που υπάρχει στο εσωτερικό του ελαστικού καθιστά δυνατή την επιδιόρθωσή του. Αυτή η ένωση περικλείει το αντικείμενο που προκάλεσε την τρύπα, π.χ. ένα καρφί. Μόλις το αντικείμενο αυτό τραβηχτεί προς τα έξω, η ένωση σφραγίζει την τρύπα. Η ένωση σπρώχνεται μέσα στην τρύπα λόγω της πίεσης του αέρα μέσα στο ελαστικό. Κατά συνέπεια, είναι εύκολο να οδηγήσεις μέχρι το πλησιέστερο συνεργείο.

Σε αντίθεση με τα ελαστικά run-flat, η τεχνολογία SEAL δεν απαιτεί ούτε σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, ούτε ειδικές ζάντες. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε όχημα.

Ένας από τους κατασκευαστές που ανέπτυξαν την τεχνολογία SEAL είναι η Continental με το προϊόν ContiSeal. Τα ειδικά ελαστικά ContiSeal χρησιμοποιούν αυτή τη νέα τεχνολογία και μπορούν να σφραγίσουν τρυπήματα με διάμετρο έως και πέντε χιλιοστά.

Αν και η τεχνολογία θεωρείται ασφαλής, οι κατασκευαστές συνιστούν τη χρήση συστήματος παρακολούθησης πίεσης ελαστικών για επιπλέον ασφάλεια. Πέραν αυτού, το σφραγισμένο ελαστικό μπορεί να οδηγηθεί όπως κάθε άλλο ελαστικό, χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσεις κάτι στο αυτοκίνητο ή στην οδηγική συμπεριφορά. Ωστόσο, η νομοθεσία απαιτεί επιθεώρηση από ειδικό το συντομότερο δυνατό, επομένως μια επίσκεψη στο συνεργείο εξακολουθεί να είναι απαραίτητη.

Ρίξε μια ματιά στα κορυφαία ελαστικά μας στην κατηγορία SEAL:

Απλώς επίλεξε τη διάσταση και τον δείκτη ταχύτητας του ελαστικού σου και βρες το ιδανικό ελαστικό για εσένα.


Ελάστιχα DriveGuard


Η τεχνολογία των ελαστικών DriveGuard βασίζεται σε νέα πτερύγια – τα λεγόμενα “πτερύγια ψύξης”. Τα εξωτερικά τοιχώματα των ελαστικών είναι ενισχυμένα, καθιστώντας τα ιδιαίτερα ανθεκτικά κατά μήκος του πέλματος. Επιπλέον, τα πλευρικά τοιχώματα είναι πιο στιβαρά και επομένως λιγότερο επιρρεπή σε ζημιές.

Σημείωση: Η χρήση ενός συστήματος προειδοποίησης είναι υποχρεωτική για να διασφαλιστεί ότι οι οδηγοί γνωρίζουν ότι το όχημά τους έχει σκασμένο ελαστικό! Από το 2014, όποιος χρησιμοποιεί ελαστικά DriveGuard πρέπει να διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα ανίχνευσης πίεσης ελαστικών στο όχημά του.

Το Bridgestone Support Ring


Το Bridgestone Support Ring (BSR) είναι ένα άλλο προϊόν που αναπτύχθηκε από την Bridgestone. Το BSR είναι ένας μεταλλικός δακτύλιος τοποθετημένος κάτω από το πέλμα του ελαστικού, ο οποίος αυξάνει σημαντικά τη σταθερότητα του ελαστικού. Ωστόσο, τα ελαστικά BSR δεν μπορούν επί του παρόντος να τοποθετηθούν σε κάθε όχημα. Απαιτείται ειδικός εξοπλισμός για την τοποθέτηση, ο οποίος μέχρι στιγμής προορίζεται μόνο για τα οχήματα του δικτύου της Toyota.

Μη μείνεις ποτέ ξανά στο δρόμο με σκασμένο ελαστικό

Οι κατασκευαστές ελαστικών έχουν κηρύξει τον πόλεμο στα τρυπήματα και αναπτύσσουν συνεχώς νέες τεχνολογίες για να αυξήσουν την οδηγική άνεση και ασφάλεια. Παρακάτω είναι μερικά χαρακτηριστικά ελαστικών που προσφέρουμε στο κατάστημά μας:

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24% για διανομές εντός Ελλάδας