Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου συμφωνείτε με τη χρήση τους.
OK
Κατάσταση της παραγγελίας x
Αποσύνδεση

Συχνές Ερωτήσεις

 1. Μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε ελαστικά μοτοσυκλέτας (Έγκριση ελαστικών)
 2. Τι σημαίνει η δέσμευση απέναντι στον κατασκευαστή όσον αφορά τα ελαστικά μοτοσυκλέτας
 1. Μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε ελαστικά μοτοσυκλέτας (Έγκριση ελαστικών)

  Στις περισσότερες μοτοσυκλέτες αναγράφεται δίπλα στο μέγεθος των ελαστικών και μια μάρκα στα χαρτιά του οχήματος. Συχνά όμως υπάρχουν παραλλαγές από άλλους κατασκευαστές ή και νέες μάρκες ελαστικών τα οποία ανταποκρίνονται περισσότερο στις επιθυμίες και στις ανάγκες του οδηγού από ότι τα αναγραφόμενα ελαστικά.
  Η δέσμευση απέναντι στη μάρκα ισχύει στη Γερμανια και είναι επιτρεπτή. Εάν στα χαρτιά του οχήματος αναγράφεται μια μάρκα τότε δεσμεύεστε αρχικά απέναντι σε αυτό το μοντέλο.
  Οι κατασκευαστές μοτοσυκλετών και ελαστικών δοκιμάζουν κάθε χρόνο εκαντοντάδες ελαστικά. Κατά συνέπεια υπάρχουν μοτοσυκλέτες με όλους τους πιθανούς συνδιασμούς ελαστικών ως προς την κατάσταση οδήγησης και τα όρια στα οποία οι οδηγοί μοτοσυκλέτας έχουν δύσκολη πρόσβαση. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος με πλήρη επιτυχία οι κατασκευαστές οχημάτων και ελαστικών δίνουν την έγκριση σε μορφή πιστοποιητικού του κατασκευαστή ή πιστοποιητικού ακινδυνότητας. Μια μάρκα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια συγκεκριμένη μοτοσυκλετα μπορεί να οδηγηθεί άφοβα εφόσον τα μεγέθη ταυτίζονται με τα στοιχεία που αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας.
  Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας παραλαμβάνει τα πιστοποιητικά ακινδυνότητας από τους κατασκευαστές μοτοσυκλετών ή από τους κατασκευαστές ελαστικών.
  Τα τωρινά εγκεκριμένα ελαστικά δεν πρέπει να δηλωθούν! Τα νέα ελαστικά υπόκεινται για την παραγωγή τους από την 01/01/1998 σε υποχρεωτική έγκριση τύπου. Εάν υπάρχει αντίστοιχο πιστοποιητικό ακινδυνότητας τότε απαλάσσονται από την βεβαίωση τοποθέτησης και την δήλωση τους στα χαρτιά του οχήματος.
  Από το πιστοποιητικό του κατασκευαστή και το πιστοποιητικό ακινδυνότητας προκύπτει ότι εάν γίνεται κανονική χρήση των ελαστικών δεν υπάρχει κίνδυνος για τους υπόλοιπους οδηγούς. Αυτό σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα πληροί τις προδιαγραφές όσον αφορά την μετατροπή των ελαστικών και ότι ισχύει η έγκριση τύπου του οχήματος. Δεν υπάρχει συνεπώς πρόβλημα σε περίπτωση ελέγχου κυκλοφορίας. Θα πρέπει όμως να έχετε πάντα μαζί σας το πιστοποιητικό.
  Πηγή: IVM e.V. 2. Τι σημαίνει η δέσμευση απέναντι στον κατασκευαστή όσον αφορά τα ελαστικά μοτοσυκλέτας

  Η δέσμευση απέναντι σε μια μάρκα υπάρχει μόνο στην Γερμανία. Εάν η μάρκα που επιθυμείτε (συμπεριλαμβανομένου του ανάλογου προφίλ και του μεγέθους) δεν αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε. Στο εξωτερικό δεν απαιτείται κάποια άδεια αποδέσμευσης.